5

Projekti i të rinjëve fitues i UPSHIFT

UNICEF Innovation Lab Kosovo edhe këtë vit organizoi edicionin e katërt me rradhë të UPSHIFT Punëtorinë e Ndikimit Social që është një model i ri dinamik, me të cilin u jepet mundësia të rinjëve të bëhen bashkë dhe të shtjellojnë problemet, idetë dhe metodat e ndryshme inovative për zgjedhjen e problemeve te ndryshme sociale.

Në mesin e shumë të rinjëve që kishin aplikuar për pjesëmarrje në punëtorine tre ditore prej 05-07 Shkurt, kanë qenë edhe të rinjët e SOS Fshatrat e Femijeve. Sukses i madh fillimisht ishte përzgjedhja e tyre për të marrë pjesë në punëtori. Ata gjatë këtyre ditëve kanë punuar me një përkushtim të madh që ka rezultuar me një sukses edhe më të madh që të përzgjedhen ndër fituesit e edicionit te katërt të UPSHIFT.

Projekti fitues i të rinjëve të SOS Fshatrave të Fëmijëve ka të bëjë me zhvillimin e aftësive të të rinjëve të SOS Fshatrave të Fëmijëve për të rritur vetë-punësimin e tyre.

 

https://www.facebook.com/KosovoInnovations/videos/1070744106279353/?fref=nf