5

Pjesëmarrja në trajnimin për pastiçeri

Programi i fuqizimit të familjes pёr vite me radhё ka mbёshtetur qindra familje nё rrezik tё braktisjes sё fёmiiёve . Nga vitit 2015 kёtij programi i ёshtё shtuar komponenta e fuqizimit ekonomik tё kёtyre familjeve.   Në mesin aktiviteteve që organizohen në kuadër të kësaj komponente janë edhe trajnimet profesionale për përfituesit e programit të fuqizimit të familjes.

Me 4 Shkurt disa nga përfitueset tona të Programit të Fuqizimit të Familjes kanë marrë pjesë në trajnimin profesional dy ditor për Pastiçeri qe ofrohet nga Shkolla Profesionale Italiane “AS Consulting”.

Trajnimi u ofron pjesëmarrësve njohuri të nevojshme për përgatitjen e disa llojeve te brumёrave dhe të ëmbëlsirave.  Ligjerues praktik është eksperti pёr pastiçeri nga Italia Marco Solari.